LAIKA: La Dolce Vita in de camper
 

In 1964 richt Giovanbattista Moscardini het bedrijf Laika op, in het Italiaanse Tavarnelle, Val di Pesa.
De merknaam dankt het bedrijf aan de eerste hond die in 1957 wereldnieuws werd, nadat het door de Russen
in de ruimte werd gelanceerd en dat verklaart ook het logo: het hondje met de vleugels. Een symbool voor vooruitgang en technisch vernuft.

Na de overname door Hymer komt Laika in Duitse handen. Het Italiaans design onder Duitse directie is een schot in de roos. Laika combineert daarmee het beste van twee werelden. De bloedmooie modellen blinken uit door hun technische kwaliteiten.

In februari 2016 verhuist het bedrijf naar San Casciano in Val di Pesa. Dankzij moderne bouwtechnologieën behoort Laika tot een van de meest geavanceerde fabrieken in Europa. Met ongeveer 360 werknemers produceert het Italiaans-Duitse merk jaarlijks zo’n 1.660 eenheden.

 

 

Ecovip Profilé

Ecovip Integraal

Kreos Profilé

Kreos Integraal


NIEUW 2019 : KOSMO REEKS 

Wie Laika zegt, die zegt kwaliteit. Met de nieuwe Kosmo reeks wordt topkwaliteit uitermate betaalbaar. Zo is de populaire Kosmo 209 al leverbaar vanaf 59.178 Euro! Ook deze jongste telg bezit het typische DNA van deze Duits-Italiaanse topconstructeur. Een uitstekende investering in zorgeloos vakantieplezier! Bekijk de modellen


Zelfs na de verkoop, blijft de klant steeds het middelpunt van de aandacht. Het is dankzij deze aanpak dat elk jaar meer mensen, die een Laika hebben, opnieuw voor Laika en Urbano kiezen. Laika maakt deel uit van de Hymer Groep maar wordt nog altijd op traditionele manier ontworpen in Italië. Laïka is een Italiaans merk onder Duitse directie en verenigd daarmee het beste van twee werelden.

Interesse?
Contacteer ons